fbpx

VIIKKOKIRJE – VECKOBREV 1/2021

Minit

Tällä viikolla moni Mineistä palasi joululomalta ja arkeen paluu on pyritty tekemään jokaiselle mahdollisimman mukavaksi. Olemme jutelleet lomasta, muistelleet päiväkodin rutiineja ja tapoja, sekä sylitelleet paljon. Maanantaina leikimme kaikki yhdessä. Leikkikeittiössä hääri monta kokkia ja valmiiden ruokien kanssa harjoiteltiin esimerkiksi veitsellä leikkaamista. Tiistaina laulupussista nostettiin lasten omia suomenkielisiä suosikkeja, kuten Hämä-hämä-häkki, Bussilaulu ja ‘Oravalla veitikalla”.

Torstaina muistelimme vielä uuden vuoden juhlia kädentaitojen merkeissä. Teimme maalauksen ilotulituksista painamalla muotoon leikatulla wc-paperihylsyllä eri värejä.
Perjantaipäivä kului ihanissa lumileikeissä. Vietimme myös ruotsinkielistä satuhetkeä Alfons Åbergia lukien.

Viikolla pihalle ilmestyi suuri määrä keittiövälineitä lautasista ihanaan teepannuun leikkejä varten. Tärkeä osa ruokakasvatusta ovat ruokaan liittyvät leikit. Leikissä lapsi voi mm. itse valmistaa mielikuvituksellisia ruoka-annoksia, harjoitella ruokatapoja, sekä sanastoa.

Midit & Maxit

Tällä viikolla on suurin osa palannut lomalta arjen pariin. Lomailun jälkeen olemme aloittaneet pehmeästi muistelemalla päiväkodin rytmiä ja toimintatapoja. Olemme leikkineet ja nauraneet yhdessä pienen tauon jälkeen – ja leikki-ideoita piisaa päivästä toiseen! Joululoma voi tuntua joltakin pitkältä ajalta ja päiväkotiin tuleminen loman jälkeen voi tuntua vähän jännittävältä, mutta leikin ja muun toiminnan kautta yhteiset sävelet muistuvat mieleen ja pian jännityskin on unohtunut.

Olemme yhdessä tekemisen ohessa palauttaneet mieleen ryhmässä olemista ja toimimista, sekä keskustelleet loma-ajasta: Miltä tuntui olla lomalla? Mitä teit? Jokainen on saanut yhtä tärkeänä ryhmän jäsenenä kertoa tai olla kertomatta joululomastaan. Ja vastavuoroisesti jokainen on saanut kuunnella muiden juttuja.

Midit on tällä viikolla tehnyt myös rakettiaskarteluja ja muistellut uuden vuoden juhlintaa ja käynyt paljon ulkoilemassa nauttien talvisäästä!

Hyvää viikonloppua!
Martinmäen Ankat