fbpx

VIIKKOKIRJE 49/2020

Minit: Aloitimme tämän viikon koristelemalla koko päiväkodin yhdessä kaikkien kanssa. Tiistaina avasimme ensimmäisen luukun joulukalenterista mistä löytyi Petteri punakuono. Saamme avata uusi luukku joka päivä. Viikon aikana olemme olleet kävelyllä katsomassa Katajanokan jouluvaloja sekä laulettu paljon joululauluja.

Midit & Maxit: Viikko lähti käyntiin koristelemalla päiväkodin, paras oli totta kai koristella joulukuusi. Joulukalenteria avataan joka päivä kunhan sen ensin löytää. Lapset ovat innoissaan löytää uutta luukkua joka päivä, minkä tonttu on piilottanut. Ensimmäisestä luukusta löytyi joulukuusi. Olemme askarrelleet omat joulukuuset tähteä myöten. Viikko päättyi jumppatuokioon, lumisateessa.

Viikolla 50 tapahtuu:

MA 7.12. Itsenäisyyspäivän juhlat

TI 8.12. Minit: Leivontaa / Midit & Maxit: Buu-klubbens julhälsning

KE 9.12. Minit: Koristelee piparkakut / Midi & Maxit: Joulukalenteri

TO 10.12. Minit: Kädentaidot /Midit & Maxit: Joululaulut

PE 11.12. Minit: Leikkipäivä / Midit & Maxit: Joulukalenteri

 

VECKOBREV 49/2020

Minina: Satt igång veckan tillsammans med Midina och Maxina när vi dekorerade daghemmet med julpynt. Det roligaste var alla små söta tomtar. Vi fortsatte veckan med att öppna julkalenderns första lucka. Det var Rudolf med röda mulen som tittade fram där, efteråt sjöng vi om Rudolf och tittade på en video. På onsdag hade vi en gemensam sångstund med alla barn var vi övade på julsånger inför julfesten. Torsdagens lucka var julljus, vi var på en promenad runt Skatudden och titta på alla fina julljus som har hängts upp. Vi avslutade veckan med en lekdag.

Midina & Maxina: Vi satt igång veckan med att pynta daghemmet i jul stämning och fortsatte med att öppna julkalenderns första lucka. Tomtarna har varit ganska busiga och gömt alla luckor till julkalendern. Barnen får alltså öppna en lucka efter att de har hittat luckan. I den första luckan fanns det en julgran, vi ritade och klippte ut en julgran varefter vi i en senare lucka hittade julstjärnan och limmade den på julgranen. Vi har också pyntat våra julgranar. Vi avslutade veckan med julsånger och rörelselekar.

Nästa veckas program:

MÅ 7.12. Självständighetsfest

TI 8.12.    Minina: Bakning / Midina & Maxina: Buu-klubbens julhälsning

ONS 9.12. Minina: Dekorera pepparkakorna / Midina & Maxina: Julkalender

TO 10.12. Minina: Handfärdigheter / Midina & Maxina: Julsånger

FRE 11.12. Minina: Lekdag / Midina & Maxina: Julkalender

 

Obs! Tärkeää!

Våra telefonnummer är 0505355330 & 0503606888/ Puhelin numeromme on 0505355330 & 0503606888

Mukavaa viikonloppua toivottaen, Med vänliga hälsningar,

Taru, Ia & Stella