fbpx

Viikkokirje 19/2022

Maxien tapahtumat viikolta: Monday was a free play day. On Tuesday we had the five years old moments in a group of five children where we learned colors and shapes in English. The children drew the shapes, painted and cut them out. The rest of the children helped outside with cleaning of the yard. On Wednesday we continued with the learning of shapes and colors during the five years moments. Thursday was “Mörriretki” day. In the forest we were in three groups where we searched for beautiful places and took pictures. After the picture session we had snacks and free play time. On Friday, we are practicing spring party’s songs.

 

Midien tapahtumat viikolta: This week Midi group continued learning about manners, the children put together their flower which is now on display at one of our walls, the children practiced fine motor skills by sticking with glue and revised colors. During circle time we read the story “I am a Kindness Hero” by Jennifer Adams. We reflected about being kind, helping others, and using our good manners. I hope the children learn to use please, thank you, excuse me, and sorry as needed in English too. Tällä viikolla on myös touhuttu kasvunkansioiden kimpussa. Lapset ovat muistelleet menneitä puuhia valokuvista ja ollaan yhdessä kirjoitettu niitä ylös <3 Ryhmässä on ollut myös suomeksi ”hyvät tavat” teema. Piirissä on laulettu Siinan taikaradion ”hyvät tavat-laulua”. Voi miten hienoja juttuja lasten suusta on tullut ja he osaavat jo vaikka mitä kauniita taitoja: kiitos, ole hyvä , anteeksi , saisinko…

Torstaina metsässä etsimme rasteja ja tehtävänä oli mm. Eläinarvoituksia, linnun ääniä, lauluja. Lapsilla oli mahtavat leikit ja he eivät olisin malttaneet lähteä takaisin päiväkodille! Mennään pian uudestaan:) Perjantaina laulettiin koko talon voimin ja pihalla oli ulkopedagogiikkaa mm. Kenguru-leikkiä, hyppyrata.

 

Minien tapahtumat viikolta: Heti viikon aluksi lähdimme merimatkalle toiminnallisen musiikkihetken myötä. Kädentaidoissa askartelimme kaloja maalaamalla ja liimaamalla posliinineliöitä suomuiksi; kaikki keskittyivätkin hienosti tarkkaan puuhaan. Posliinineliöt oli lapsista varsin mielenkiintoista 😊 Osallistuimme pihatalkoisiin kokeilemalla pihaharjoja ja lasten haravoita, ja seuraamalla innokkaasti kottikärryn täyttymistä hiekalla. Hiekkapuuhat hiekkalaatikolla ovat olleet mieleisiä. Liikuntahetkellä aiheena oli ”pallot”, ja lopuksi kokeilimme tennispallolla hierontaa: selkä, vatsa, jalat ja kädet nimeten samalla kehon osia. Pallohieronta olikin jännittävää ja varsin kiva aistielämys😊 Viikko päätettiin koko talon lauluhetkeen.

 

Maxit

MA 16.5.        Leikkipäivä                        

TI 17.5.          Viskarituokio/sokerimaalausta                                       

KE 18.5.        Sokerimaalausta/viskarituokio

TO 19.5.        Mörriretki, lähtö klo 9

PE 20.5.        Koko talon musikaaliharjoitus

 

Midit

MA 16.5.      Board games / puzzles 

TI 17.5.         Board games / dominoes

KE 18.5.       Outdoor art / if weather permits

TO 19.5.       Music

PE 20.5.       Musikaali harjoitus / Gym activities / Ball skills

 

Minit

MA 16.5.        Lorutuokio

TI 17.5.          Kädentaidot

KE 18.5.        Jumppa (pallot&noppa)

TO 19.5.         Satuhetki

PE 20.5.        Musikaali-harjoitus

 

Muuta huomioitavaa:

Kevätjuhla Punahilkka -musikaali on tiistaina 24.5. klo 16.30. Lämpimästi tervetuloa!

 

Aurinkoisin terveisin, Hanna, Teija, Minna, Eeva, Salla, Luze, Bayoh ja Tania