fbpx

Viikkokirje 09/2022

Maxien tapahtumat viikolta: Viikon aluksi vietimme Kalevalanpäivää ja retrohenkisesti katsoimme diasadun ”Sammon taonta”. Leivoimme myös osan viskarien kanssa laskiaispullia, jotka seuraavana päivänä osa viskareista täytti. Tiistaina päästiin ihanan aurinkoisessa säässä laskiaispulkkamäkeen😊

Viskarituokiolla harjoittelimme numeroita 1 ja 2, ensin sormella ”kirjoittaen”, sitten muovaillen ja vielä kynäharjoituksen avulla. Viskaripiirissä juttelimme kiusaamisesta ja miten leikimme niin, ettei tulisi kenellekään paha mieli. Keskustelun lopuksi sovimme yläfemmoilla, että me emme kiusaa ketään. Kädentaitoja on harjoiteltu isoilla hamahelmillä, joka edistää hienomotorisia taitoja. Jumppispäivänä sai pienryhmässä leikkiä omaehtoista leikkiä. Viikon lopuksi retkeilimme lähimetsään leikkimään, ja piirissä laulettiin sekä soitettiin soittimilla ”orkesterilaulua”. Piipahdimme myös kirjastoautolla lainaamassa uutta unisatuluettavaa.

 

Midien tapahtumat viikolta: Viikko aloitettiin aamupiirillä , jossa laulettiin Leipuri Hiivaa ja sen jälkeen leivottiin laskiaispullia. Iltapäivällä pääsimme Maxien puolelle katsomaan diasadun: Sammon taonta , Kalevalanpäivän kunniaksi. Tiistaina kävimme pellolla pulkkamäessä. Kuuma mehu maistui pulkkailun jälkeen😊 Kädentaidoissa ollaan tällä viikolla tehty lumimaalausta. Lapset nauttivat siitä kovasti! Toimme lunta laatikoissa sisälle ja maalasimme sitä vesiväreillä. Midien ryhmässä on harjoiteltu ahkerasti kaveri- ja tunnetaitoja: laulettu tunnelauluja ja keskusteltu tunteista tunnekorttien avulla. Lauluhetkellä oltiin pilkillä ja ongittiin lauluja. Perjantaina käytiin vielä kirjastoautosta lainaamassa lisää englannin ja suomenkielisiä kirjoja.

 

Minien tapahtumat viikolta: Leivoimme ihan oikeaa pullaa laskiaistiistain innoittamana ja laskimme omalla pihalla pulkkamäkeä pienestä mäestä. Lauloimme eläinlaululeikkejä, ja nyt jo hienosti nousee kissan häntä (oma jalka) pystyyn Faaraon kissa laulussa 😊 Kävimme läpi lasten merkkejä kuvista, ja osa lapsista viimeisteli kädentaidoissa muffinssin. Tänään onkin herkulliset kotiinviemiset perheillä, kun saa viedä oman paperimuffinssin tai maalatun leivoksen kotiin. Kirjastoautolle pääsi pienryhmä palauttamaan ja lainaamaan kirjoja, onpa jännittävää! Perjantaina lauloimme myös englanniksi autolaulua the wheels on the bus.

 

Maxit

MA 7.3           Oman lelun päivä                

TI 8.3             Kädentaidot/viskarituokio pienryhmässä

KE 9.3.           Kädentaidot/viskarituokio pienryhmässä

TO 10.3.        Jumppispäivä

PE 11.3.          Metsäretki

 

 

Midit

MA 7.3.         Oman lelun päivä / Kädentaidot

TI 8.3.           Kädentaidot

KE 9.3.          Musiikkia

TO 10.3.        Metsäretki

PE 11.3.          Jumppa – värit

 

 

Minit

MA 7.3.           Oman lelun päivä

TI 8.3.             Kädentaidot (vesivärilumitaide)

KE 9.3.             Musiikkiliikunta (pallot)

TO 10.3.          Lukutoukan Satuhetki

PE 11.3.          ”Retki” Maxien tiloihin leikkimään

 

 

Aurinkoisin terveisin, Hanna, Teija, Minna, Eeva, Salla, Luze, Jemina ja Tania