fbpx

Viikkokirje 06/2022

Maxien tapahtumat viikolta: Odotettu oman lelun päivä sisälsi leluesittelyt sekä yhteisen tarinan kaikkien lelujen avulla Pippa-koiran seikkaillessa lumisessa metsässä kohdaten erilaisia kulkuneuvoja sekä robotteja ja pehmokavereita. Viskarituokiot sujuivat taikataikinaprojektin parissa; hahmot maalattiin ja niistä kuvattiin pieni video. Projektissa sai käyttää mielikuvitusta, harjoitella suunnittelutaitoja sekä nähdä oman työn tuloksen videoituna. Sadutusprojekti päästiin myös aloittamaan, ja se kestääkin pitkään, kun jokaiselta olisi tarkoitus saada tarina kirjattua muistiin. Sadut kootaan sitten lopulta yhteen. Muita mediataitoviikon aktiviteetteja oli esimerkiksi meditatiivinen unisatu ”Kani, joka tahtoi nukahtaa” (löytyy ainakin Storytel-palvelusta) sekä tunne- ja kaveritaitojen harjoittelu open kertoman esityksen avulla, jossa lapset saivat keksiä ratkaisuja tilanteisiin, joissa kaveri haluaa juuri saman tavaran kuin minulla on tai jos joku pyytää päästä leikkiin mukaan. Lisäksi viikon aikana on askarreltu Talvikisamäkeen laskettelijoita, innostuipa jotkut tekemään lumiauroja ja tallinkin niille. Askarrellessa sai hienomotoriset taidot harjoitusta leikkaamisen ja piirtämisen sekä liimaamisen avulla. Ehdittiin ystävänpäiväkorttejakin askarrella ensi maanantaita varten. Jumppispäivänä oli liikuntaa musiikin tahdissa pienryhmissä. Noppaa heittämällä kokeiltiin eri jooga-asentoja ja lisäksi matkittiin eläimiä ja niiden liikkumista. Lopuksi rentouduttiin. Perjantaina vietettiin 112-päivää palomiestehtävien, Hassu tilanne vai hätätilanne-harjoituksen sekä sisälle suojautumisharjoituksen parissa. Jännittävää oli!

 

Midi’s week activities: Midi children were encouraged to make an artistic tree by painting their arms and hands to print on a piece of paper. With their fingertips, they also printed snowflakes. They found it amusing to paint themselves to make a snowy tree trunk and were very proud of the results. The children also continued practicing listening and focusing skills, sitting daily for a few minutes for reading, singing, or reciting rhymes. To work using media, the children watch a story from YouTube, the chosen topic was “feelings”. We further complemented learning about how children can feel sometimes, by also singing along a YouTube song that described being happy, sad, curious, angry, afraid, and satisfied.

 

Minien tapahtumat viikolta: Viikko on vierähtänyt lumileikein, kun lunta onkin satanut valtavasti. Olemme pulkkailleet pihassa, tehneet lumikakkusia, ihmetelleet syntyviä isompien lasten lumiveistoksia, kasoja, linnoja ja polkuja. Välillä on täytynyt halata Muumimammaa, minkä lastenhoitaja rakensi takapihalle lasten iloksi. Päiväpiirissä olemme laulaneet eläinlauluja ja miettineet mitä kissa, koira, lehmä, possu, kana jne. sanoo. Kädentaidoissa maalasimme talviset puut telalla, pensselillä ja sormin. Ruokailutaidot ovat kehittyneet kaikilla paljon, ja pottatuotoksista on iloittu! Mediataitoviikon innoittamana osallistuimme Kirjastokurren etäsatuhetkeen, jossa kuulimme Toivoisin, että asuisin kuussa -runotuokion ja kissatarinoita. Perjantain 112-päivässä luimme palomies -kirjan ja lauloimme paloauto- ja liikennelaulun. Osallistuimme myös sisällesuojautumisharjoitukseen.

 

 

Maxit 

MA 14.2.       Talvirieha Rantapuistossa; luistelua halukkaille, kaikille leikkiä ja laulua. Lisäksi ystävänpäiväkorttiarpajaiset

TI 15.2.         Jumppisvuoro pienryhmälle/kädentaidot

KE 16.2.        Kädentaidot/viskarituokio

TO 17.2.        Retkipäivä

PE 18.2.         Musiikkituokio

 

 

Midit

MA 14.2.        Talvirieha Rantapuistossa; luistelua halukkaille, kaikille leikkiä ja laulua

TI 15.2.          Kädentaidot  

KE 16.2.         Kädentaidot jatkuu

TO 17.2.        Musiikkituokio        

PE 18.2.         Pöytäteatteri ystävyydestä ja kaveritaidoista                  

 

 

Minit

MA 14.2.        Retki Rantapuistoon

TI 15.2.          Leikkipäivä

KE 16.2.         Kädentaidot / Kasvunkansio-päivät

TO 17.2.         Kädentaidot jatkuu

PE 18.2.         Pöytäteatteri ystävyydestä ja kaveritaidoista

 

 

Muuta huomioitavaa!

  • Talvirieha ma 14.2. ja retki Rantapuistoon. Luistimet ja kypärä mukaan! Lähtö klo 9:15
  • Hakumehut vanhemmille perjantaina 4.3.

 

Aurinkoisin terveisin, Hanna, Teija, Minna, Eeva, Salla, Luze, Jemina ja Tania